luni, 6 septembrie 2010

"Dragostea adevarata e credinta oarba, umilinta fara preget, supunere desavarsita, incredere si daruire impotriva ta insuti, impotriva lumii intregi. Dragostea inseamna sa iti dai inima si sufletul intreg celui care ti le va zdrobi "

Charles Dickens, Marile sperante

12 comentarii:

Dani spunea...

Foarte adevarat!

Unknown spunea...

Gura pacatosului adevar graieste... :)

Ramo spunea...

Ma bucur ca toata lumea e de acord! :)

Daniel spunea...

Eu nu sunt de acord :D. Cum poti numi dragoste adevarata faptul de a permite cuiva sa-si bata joc de tine? Daca il/o iubesti nu ii vei permite sa aibe ce sa regrete cand isi va da seama ca a gresit, ci il/o vei ajuta sa evite o posibila suferinta viitoare.

Ramo spunea...

Daniel, ai iubit vreodata pe cineva cu toata fiinta ta?

Daniel spunea...

Da. Pentru scurte perioade de timp am iubit cu toata fiinta mea.
Totusi, cred ca am fost gresit inteles. Postarea ta (citatul) incepe cu "Dragostea adevarata e...", si eu ziceam ca nu sunt de acord cu ce urmeaza. Stiu ca e greu sa te controlezi cand iubesti, dar asta nu inseamna ca e vorba de dragoste adevarata. Sunt multe incalceli psihologice la mijloc atunci cand o persoana se lasa umilita de o alta, chiar si in numele iubirii. Consider ca doar un om adevarat poate iubi cu adevarat, iar un om adevarat nu se lasa umilit si nu umileste cu buna stiinta. Si nu poti spune ca un om te iubeste daca te lasa sa-ti bati joc de el, in loc sa te ajute sa treci peste unele "blocaje" psihologice care te impiedica sa fi fericit fara sa le faci rau altora.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Ramo spunea...

Daniel, eu cred ca te inseli, o sa iti explic si de ce, numai sa alegi unde...aici sau intr-o discutie?
Anomin, imi pare rau, dar posteaza un comentariu cu identitatea ta, nu raspund si chiar sterg comentariile postate de catre anonimi.

Daniel spunea...

Daca vrei imi poti scrie un mail, in care sa-mi explici putin despre ce e vorba. Cred ca ar fi un inceput bun pentru o discutie. Eu am incercat o data sa te salut pe mess, dar nu mi-ai raspuns.

Ramo spunea...

Aha.Ok. Imi cer scuze, sincer nici nu am vazut ca mi-ai scris, probabil eram prea ocupata. Atunci, ramane sa discutam! :) Ciao

Chuck Basstard spunea...

dragostea este relativa la fel ca timpul

Ramo spunea...

Da...probabil ca toate lucrurile sunt relative.Jur ca pot sa sustin o idee ca fiind adevarata, sau ca fiind falsa, depinde din ce punct de vedere privesc lucrurile. In fine. Poate de asta ne simtitm confuzi si rataciti uneori.